fbpx

Veilig inbakeren

met Boelie Originals

“Omdat jouw baby zo veilig mogelijk moet slapen. Slaap heel belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling.”

Veilig inbakeren. Heb jij het advies gekregen om je baby in te bakeren? Als je baby bijvoorbeeld onrustig blijft, veelvuldig huilt of slaapproblemen heeft, dan kĂĄn inbakeren geadviseerd worden. Slaap is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Momenteel worden er in Nederland ongeveer 11% van de baby’s (tot maximaal 6 mnd oud) ingebakerd.

Tijdens de ontwikkeling van de inbakerdoek van Boelie hebben gerenommeerde fysiotherapeuten, consultatie-artsen en verschillende stichtingen meegedacht en meegekeken.Veilig inbakeren. Voor sommige baby’s is de overgang van jouw warme buik naar het bedje simpelweg te groot. Door de inbakerdoek te gebruiken wordt de overgang van je buik naar het bedje veel makkelijker en je baby zal rustiger, regelmatiger en comfortabeler slapen. De inbakerdoek geeft namelijk een gevoel van geborgenheid. De inbakerdoek beperkt de ongecontroleerde bewegingen op een comfortabele manier. Hierdoor kan je baby zich makkelijker over aangeven aan zijn of haar slaapje. Maar dan wĂ©l veilig!

♄ Wij hebben jouw baby vĂ©Ă©l meer dan de Europese Veiligheidseisen te bieden!

Boelie Originals heeft tijdens het hele ontwikkelproces keuzes gemaakt op basis van veiligheid. Met als doel het overtreffen op gebied van veiligheid, kwaliteit, en gebruiksvriendelijkheid. Ook tijdens de afwegingen Ă©n overwegingen zijn op de punten van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid onze doorslaggevende factor altijd “veiligheid” gebleven.

♄ Veiligheid in materialen & afwerking

Wij hebben met veel zorg het meest luxe materialen uitgekozen. Op de gebruikte rits hebben wij een Nickel-Free REACH certificaat. Wij hebben lang gezocht en uiteindelijk zeer luxe klittenband gevonden en verwerkt in de inbakerdoek. Klittenband heeft een haak en een lus kant. Goedkope klittenband is vaak hard en stijf en kan lelijke krassen op het babyhuidje maken. Deze luxe haak klittenband voelt zelfs zacht aan. De veilige en prachtige afwerking van het klittenband is nog Ă©Ă©n van punten waarop wij ons met trots in onderscheiden. De gekozen veilig op maat te sluiten hals-overslag-sluiting zorgt ervoor dat de inbakerdoek niet kan “opstropen” voor het nekje en gezichtje.

Veiligheid

Veilig inbakeren| Veiligheid tot in de kleinste details.

 ♄ Veilig & Wanneer wel Ă©n wanneer niet inbakeren?

Houd er wel rekening mee dat het altijd het veiligst is om dit onder begeleiding van je jeugdarts, kinderarts, huisarts of een andere deskundige te doen en bij twijfel altijd te overleggen. Bijvoorbeeld als jij je baby borstvoeding geeft of als je baby bijvoorbeeld eczeem heeft is overleggen belangrijk.

⇒ Eczeem. Er zijn namelijk verschillende soorten eczeem en bij nat eczeem mag je niet inbakeren maar bij droog eczeem bijvoorbeeld weer wel. Sterker nog kan de jeuk & het krabben kan weer zoveel onrust met zich meebrengen.  Het krabben kan niet alleen je baby onrustiger maken maar ook de eczeem. Inbakeren kan bij droog eczeem het krabben dusdanig onmogelijk maken dat het eczeem zelfs rustiger zou kunnen worden of zelfs zou kunnen verminderen.

⇒ Spugen. Ook als je baby ziek is en spuugt is de kans op uitdroging zeer groot en ook in deze situatie is overleg met een professional echt belangrijk. Het hoeft niet perse te betekenen dat je niet meer mag inbakeren. Als het spugen bij jouw baby bijvoorbeeld een gevolg is van onrust(-igheid) kan inbakeren dan juist wĂ©l een positieve invloed hebben en kan dit zelfs het spugen verminderen.

⇒ Ga je baby echt niet inbakeren bij koorts, benauwdheid, (luchtweg-) infecties, kromming in ruggenwervel of de eerste 24 uur na inenting(-en).

⇒ Als je baby een verhoogd risico loopt doordat heupdysplasie bijv. in de (eerste of tweede graads-) familie voorkomt is het belangrijk om inbakeren te overleggen met een deskundige. Het is voor de ontwikkeling van de heupjes belangrijk dat je baby voldoende ruimte heeft (ook in de inbakerdoek) om de beentjes te kunnen spreiden, optrekken Ă©n strekken. Je mag niet inbakeren bij aangetoonde (of verschijnselen) van heupdysplasie.

⇒ Als je baby in een stuitligging heeft gelegen moet je absoluut niet inbakeren zonder toestemming van je (jeugd-) arts!

⇒ Pas altijd op dat je baby het niet te warm krijgt.

♄ Veiligheid & Babyheupjes

Je mag niet inbakeren bij aangetoonde (of verschijnselen) van heupdysplasie. Als je baby een verhoogd risico loopt doordat heupdysplasie bijv. in de (eerste of tweede graads-) familie voorkomt is het belangrijk om inbakeren te overleggen met een deskundige. Het is voor de ontwikkeling van de heupjes belangrijk dat je baby voldoende ruimte heeft (ook in de inbakerdoek) om de beentjes te kunnen spreiden, optrekken Ă©n strekken. Vanwege o.a. de veilige kikkerpositie van de baby in de doek, heeft de Adjustable Swaddling Wrap zelfs de ‘Hip-Healthy Product’-erkenning ontvangen van het International Hip Dysplasia Institute in Florida.

 ♄ Veiligheid & TOG waarde

Deze  gebruikte stof is stevig, luchtdoorlatend en erg comfortabel. Rond de armpjes en beentjes zit slechts Ă©Ă©n laag stof. Om risico’s van warmtestuwing zoveel mogelijk te beperken hebben wij een zomer jogging gebruikt met een de TOG waarden (Thermal Overall Grade) van 0.4. Hoe hoger de TOG waarden hoe warmer het materiaal, hoe hoger de kans op warmtestuwing! Warmtestuwing verhoogd het risico op wiegendood. De meting van TOG-waarden is een handig hulpje als je twijfelt of je baby te warm of te koud is aangekleed en of toegedekt is!

Bekijk een voorbeeld TOG-waarde schema en bekijk de handige 6 meewegende factoren checklist hier.

 ♄ Inbakeren en zomerse temperaturen

Lees hier alles over inbakeren met warme zomerse temperaturen en signalen & preventie van warmtestuwing’. Mis de zomerse tips & tricks niet om samen met je baby optimaal te genieten van deze warme tropische dagen!

“Omdat jouw baby zo veilig mogelijk moet slapen”

Link naar de website van Veiligheid.nl met tips om je baby veilig te laten slapen Ă©n 12 tips en adviezen rondom preventie wiegendood.

♄ Veiligheid & vrij van schadelijke en chemische stoffen

Wij hebben de producent geselecteerd op het gebruiken van stoffen met een OEKO-TEX standard 100 Certificaat. Bij het kleuringsproces van deze stoffen gebruiken ze alleen inkt op waterbasis.

 

© copyright boelieoriginals.com