Inbakeren afbouwen

 

Met inbakeren heb je jouw baby een mooie overgang kunnen bieden. Je baby iets meer tijd geven om in een eigen tempo te wennen van jouw
buik naar slapen in een eigen bedje. Bakeren met de inbakerdoek van Boelie Originals kon je het ‘in de buik gevoel’ enigszins nabootsen die je baby nog
kende vanuit jouw buik. Boelie heeft met de zachte stof echt de baby het comfortabele gevoel willen geven van een zachte omslagdoek. Je wist dat dit een
tijdelijk hulpmiddel was maar nu je baby 4 maanden is zal je baby binnenkort pogingen gaan ondernemen om te gaan rollen. Op het moment dat je baby zich kan omrollen moet het bakeren per direct stoppen. Ons advies is het bakeren af te bouwen rond de leeftijd van 4 maanden. Start op rustige dagen voor jou en je baby en begin iedere keer een slaapje (overdag) minder in te bakeren. Op een gegeven moment kan je de slaapjes afwisselen. Een slaapje wel ingebakerd en een slaapje niet. Heel veel ouders vinden dit wel weer héél spannend en zien hier vreselijk tegen op. Oh nee gaan we die onrustige periode weer terugkrijgen? Boelie Originals geloofd niet in veilige afbouwproducten qua inbakeren. Wél in afbouwtechnieken!

Slaapritueel 

Jullie slaapritueel geeft jouw baby houvast en duidelijkheid en herkenning. Het is belangrijk dat alles ook zonder inbakeren nog steeds in dezelfde volgorde gebeurt. Een voorbeeld kan zijn: luier verschonen, pyjama aan, badderen (met een druppeltje etherische olie) en of een korte massage en daarna in het slaapzakje/een strak en kort opgemaakt matrozen bedje.

Rustgevende en kalmerende baddertips.

Wees voorzichtig en lief voor dat kwetsbare babyhuidje. Koop 100% natuurlijke producten! Essentiële oliën zijn zo puur en hebben een dusdanige sterke werking dat het van groot belang is de essentiële oliën sterk te verdunnen. Ook voor het badderen. 

Olie drijft meng daarom bijvoorbeeld 2 druppels kalmerende, verzachtende of opbeurende etherische olie met bijvoorbeeld een eetlepel biologisch badzout. (Badzout is verkrijgbaar bij de Action) Lavender, Orange of Gentle baby zijn maar even 3 voorbeelden van heerlijke aromatische en therapeutische oliën. 

Er is nog een optie je kan ook 2 druppels essentiële olie mengen met 100 ml basisolie.

Als basis- of draag olie kan je het beste biologische dynamische zonnebloemolie gebruiken. Deze is zeer geschikt voor zwangere en baby huidje dit i.v.m. steeds vaker voorkomende noten allergie of intolerantie. Als basisolie is ook 100 % pure amandelolie ook heerlijk bij baby’s te gebruiken.

Ontspannende babymassage 

 

Misschien heb jij je tijdens de zwangerschap ervaren hoe verlichtend een zwangerschapsmassage kan zijn bij bijvoorbeeld harde buiken, last van je bekken, maagzuur. Zo hebben baby’s krampjes en of onrust. Laten we vooral niet vergeten hoe dit masseren de band tussen jou en je baby versterkt. Hechting & Quality time!

Het lekkerste voor je baby zou zijn als hij of zij gemasseerd zou worden in zijn of haar eigen bedje natuurlijk. Jouw baby ligt op deze leeftijd zeer waarschijnlijk in een verlaagd bedje. Voor het effect is het belangrijker dat er vanuit een ontspannen houding gemasseerd wordt én natuurlijk zonder rugklachten. Helaas pindakaas… je zult je baby na het masseren nog even moeten verplaatsen. Sorry. 

 

Welke massageolie?

 

Het beste voor het huidje van je baby en voor je eigen huid. En we gaan allemaal steeds meer 100% natuurlijke producten gebruiken.Als draag- of basis olie kan je het beste biologische dynamische zonnebloemolie gebruiken. Deze is zeer geschikt voor zwangere en baby huidje dit i.v.m. steeds vaker voorkomende noten allergie of intolerantie. Als basisolie is ook 100 % pure amandelolie ook heerlijk bij baby’s te gebruiken. Kies altijd een 100% natuurlijke basis olie. Als je zwanger bent en of je baby is 3 maanden oud is kan je één of twee druppels essentiële olie toevoegen.

 

Waarom essentiële olie

 

Een essentiële /etherische olie is een aromatische vloeistof die zit in bloemen, vruchten, struiken, bomen, wortels, harsen en zaden en worden ook wel de ‘levensenergie’ van de plant genoemd. De essentiële oliën waar wij fan van zijn hebben werkzame stoffen van therapeutische
kwaliteit in een 100% zuivere en geconcentreerde vorm. Alle werkbare stoffen van de plant zijn behouden. Ze kunnen daardoor daadwerkelijk ondersteunend zijn!

 Wist je bijvoorbeeld dat er 75 citroenen nodig zijn om een flesje van 15ml te vullen?

 Koop je etherische/ essentiële olie niet zomaar in de winkel er is namelijk veel synthetische troep te koop. Die meer kwaad dan goed doen. Wil je 100% zuivere olie? Mom’s best oils  

Lavender heeft bijvoorbeeld een kalmerende, ontspannende werking op lichaam en geest. Een heerlijk ontspannende, rustgevende olie, voor iedereen met spanningen, stress, verdriet enz. Stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. Depressie verminderend, kalmerend tegen zwaarmoedigheid, spanningen en bezorgdheid. Harmoniserend en evenwicht brengend. Ook is dit een heerlijke olie om in te zetten bij o.a. wondjes, vallen en stoten, verbranding, babyacne, waterpokken, allergie, huidirritatie, luieruitslag, eczeem, oorinfectie, tandjes, koorts en nog veel meer! Vanwege de veelzijdigheid wordt deze olie ook wel ‘het Zwitserszakmes’ genoemd!

Gentle Baby dezeolie mix is speciaal ontwikkeld voor moeder, aanstaande moeders en baby’s. De olie is een mix van tien essentiële oliën die veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap en bij de baby. Of het nou stress is of spanning deze olie helpt bij uitdagingen waar je voor en na de bevalling mee te maken krijgt. Deze olie helpt om oplopende emoties te kalmeren en helpt om onrustige baby’s te kalmeren. Gentle baby is ook verzachtend voor een gevoelige huid. Veel van de essentiële oliën in deze mix worden gebruikt in cosmetica om veroudering van
de huid tegen te gaan.

Orange  deze frisse geur werkt erg opwekkend voor het lichaam en de geest. Het wordt gezien als een geur die je stemming verbetert; om je een goed humeur te geven en te helpen bij depressieve klachten en om het immuunsysteem te versterken. De aangename geur geeft ons rust, levensvreugde en energie! Hormoonbalans, energie, stress, tandjes, rimpels.

Stress away is een unieke melange van vanille, limoen, copaiba, lavender en cederhout. De melange verzorgd de huid kalmeert en verminderd stress. Geeft ondersteuning op mentale vermoeidheid, slapeloosheid, energie, verlaagt het stresshormoon. Deze is ook goed te combineren met andere oliën. Combineer je bijvoorbeeld Stress away met lavender voor een relaxing blend of slaapmix. Wil je een Happy blend combineer deze dan met Orange! 

Deze 4 oliën zijn hier maar even in het kort uitgelegd en er zijn zoveel oliën
geschikt voor jouw hele gezin! 

Heb je vragen of wil je meer weten? Deze zuivere en geconcentreerde essentiële/etherische oliën zijn verkrijgbaar bij

Mom’s best oils.