Onze kinderfysiotherapeut Ilse Mahieu behandeld kinderen van elke leeftijd. Ook de pasgeborene kunnen op haar zorg rekenen.

De eerste levensfase brengt een baby voornamelijk slapend door. Voor de ontwikkeling van de heupen is het belangrijk dat een baby zijn heupjes kan ontspannen. Een ontspannen houding van de heupen noemen we ook wel de kikkerhouding. Hierbij liggen de beentjes opgetrokken en kunnen de knietjes naar buiten liggen.

Uit onderzoek van de JGZ blijkt dat er een verhoogde kans bestaat op het ontwikkelen van heupdysplasie wanneer een kind strak (met de beentjes gestrekt) wordt ingebakerd. Heupdysplasie (ook wel Developmental Dysplasia of the Hip genoemd) is een onderontwikkeling van het heupgewricht. Hierdoor sluit de heup kop onvoldoende aan op de heup kom. Door deze onderontwikkeling kan heupdysplasie instabiliteit veroorzaken in het heup gewricht of in ernstige gevallen leiden tot ontwrichting (luxatie) van het heupgewricht.

Op dit moment is de inbakerdoek van Boelie Originals de enige met de erkenning ‘Hip-Healthy Product’. Deze erkenning is door het Internationale Hip Dysplasia Institute Florida toegekend. Dit betekend dat deze inbakerdoek veilig te gebruiken is voor de ontwikkeling van de heupen.

Uiteraard is het ook bij de Boelie inbakerdoek van belang dat je goed op je kindje blijft letten en de richtlijnen rondom inbakeren volgt.

Wenst u meer informatie over de Boelie Originals inbakerdoek, of hulp bij de motorische ontwikkeling van uw kindje?
Neem dan contact met ons op via:
0475-801960
info@gezondheidscentrumhonnee.nl