In ieder geval wist ik hoe het niet moest door de inbakerproducten die wij hadden geprobeerd. Door die bizarre zoektocht had ik een verlanglijstje gemaakt waar een veilige inbaker product in mijn ogen aan zou moeten voldoen!

Dan sta je te kletsen op koningsnacht met iemand over werk en dan hoor je ineens dat er weer een moeder boven haar pasgeboren baby terecht is gekomen. Ondanks ik ook gezellige gesprekken gevoerd heb deze avond bleef dit gesprek maar door mijn hoofd spoken. En ook het antwoord op de vraag: Had mij ook kunnen overkomen? Ik had weinig geslapen tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap en ik ging oververmoeid de bevalling tegemoet. Ik was in de kraamperiode van de andere 3 kinderen niet bedlegerig geweest. De bekkeninstabiliteit tijdens deze zwangerschap maakte bedrust in de kraamweek een “must do”.  Het herstellen van bekkeninstabiliteit een goede kans van slagen te geven. Ik zou dan écht rust moeten pakken.  Het liep helemaal anders. Mijn jongste dochter sliep kort en onrustig. En ik dus ook. We lezen overal hoe gezond ‘goed slapen’ is en wat slaaptekort met je baby én jou als moeder kan doen. Ook lezen we hoe gevaarlijk het is om je baby bij je in bed te nemen! Nooit zou ik er bewust voor te kiezen om samen te slapen met een pasgeboren baby.  Je schrikt je het apezuur als je leest hoeveel baby’s er doodgaan door samen slapen op de bank of in bed bij ouders.

Het was toch niet zo’n feest als ze gedacht hadden!

Als je baby korte slaapjes maakt en je deze enorme slaaptekort overkomt en je jezelf in snel overgevoelig monster ziet veranderen en jezelf hoort zeggen als de andere 3 kinderen thuiskomen uit school. “ Vandaag ga je niet hier afspreken” en gesnauw als “stil nou ze slaapt net!” Terwijl bij ons thuis het altijd een zoete inval was voor de komst van onze jongste dochter én altijd alles kon. De kinderen kregen steeds meer gemengde gevoelens bij de komst van de baby. Het was toch niet zo’n groot feest als ze gedacht hadden. De eerste paar dagen werkte een hydrofiele doek prima bij onze kleine woelwater. Logisch eigenlijk ook want in mijn buik zat ze op het laatst natuurlijk ook helemaal strak. Maar na een paar dagen onrustige korte slaapjes werd ze steeds bozer en sterker. En kreeg ze de hydrofiele doek gemakkelijk los. En een losse doek in bed… No go! Toen ging ik op zoek naar kant en klare inbakerdoeken. Ondertussen lagen we onderhand ieder uur halve voedingen te geven en vielen mijn ogen echt wel eens dicht tijdens die nachtelijke voedingen. En ik ben een hele lichte slaper! Het gebeurde mij dus ook … Ik schrok iedere keer wel weer wakker en legde haar weer terug in haar eigen bedje. Geen een van de kinderen hadden ooit bij mij in bed geslapen. Maar nu viel ik regelmatig in slaap tijdens de voedingen! Lamp aan, rechtop zitten, afwisselen met je partner. In Nederland moet je partner na een paar dagen alweer werken. Op een gegeven moment ben je weken zonder slaap en met een groot gezin met schoolgaande kinderen en slaap je overal!  

We waren 300 euro armer en vele gevaarlijke situaties rijker én geen steek verder!

Ik bleef wel opzoek naar een oplossing voor haar onrust en alle mogelijke medische oorzaken waren uitgesloten we zaten inmiddels in een vicieuze cirkel welke doorbroken moest worden. Ik begon met het kopen van de goedkoopste inbakerdoek. Ze brak al zal uit tijdens het aandoen. Dan denk je nog ja had ik maar die duurdere gekocht. We kochten alles van goedkope inbakerdoeken van trendy inbakerslaapzakjes tot hét summum. Althans dat werd zo aanbevolen maar het was een ingewikkeld ding en ik kreeg het al Spaans benauwd als ik al die laagjes zag. Zelfs die van de zomeruitvoering. Het bleven teveel laagjes en hard krassend klittenband dus er moest wel minimaal een rompertje met lange mouwen en een lang broekje bij aan. Heel verwarrend als er dit soort producten in winkels hangen die niet perse veilig hoeven te zijn. We waren 300 euro armer en vele gevaarlijke situaties rijker én geen steek verder! Ik ging zelf wel wat in elkaar flansen want we moesten SLAPEN.

Waar een veilige inbaker product in mijn ogen aan zou moeten voldoen!

In ieder geval wist ik hoe het niet moest door de inbakerproducten die wij hadden geprobeerd. Door die bizarre zoektocht had ik een verlanglijstje gemaakt waar een veilige inbakerproduct, in mijn ogen aan zou moeten voldoen! Een inbakerproduct met onderstaande 10 punten hebben wij niet kunnen vinden!

 • Een binnentechniek die mijn kleine meid op de
  juiste plek zal houden,
 • Een perfecte pasvorm de gehele beloofde periode,   
 • ZO MIN MOGELIJK LAAGJES,
 • Géén stof voor het mondje kan komen!
 • Zacht klittenband, géén scherpe randjes!
 • Geen koude harde rits,
 • Bijna droog uit de was komt!
 • Bij de beentjes niet in een puntzak zitten maar er
  ruimte is voor optrekken en strekken van de beentjes voor gezonde heupjes.
 • Meedenkt met de portemonnee! Het kost allemaal
  al genoeg! Dat je maximaal 2 maten ipv 3 maten zou moeten kopen! And last but not least:
 • SIMPEL!!! Geen ingewikkeld 😉
  gedoe!

Zou er in jouw ogen ook een inbakerproduct moeten voldoen aan deze 10 punten? Dan heb ik goed nieuws! Het is mij gelukt om al deze punten in de inbakerdoek van Boelie Originals te verwerken. Dit is een proces van meer dan een jaar geweest en ik ben trots op het resultaat en dankbaar voor al die babyzorgprofessionals, op diverse vakgebieden, die graag met deze inbakerdoek werken! 

Hét inbakerproduct voor jouw overprikkelde of onrustig slapende baby. Boots zo het knusse baarmoedergevoel na om de overgang van buik naar bedje makkelijker te maken voor jouw baby. Op deze manier kan jouw baby heerlijk én veilig in het eigen bedje slapen.