Huilen is een van de manieren van je baby om met je te “praten” en te laten weten wat er is. Er zijn ook verschillende klanken in het huilen zodat je je baby beter kan verstaan. Je kan dat oefenen door te kijken en te luisteren Als je twijfelt of je baby ergens last van heeft, vraag dan altijd advies aan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Vroeger zei men dat je een baby lekker liet huilen, het zou goed zijn voor de longen en je zou de baby verwennen…

Tegenwoordig weten we dat het juist heel goed is om je ontroostbaar huilende baby op te pakken en lekker vast te houden. Baby’s moeten veel indrukken verwerken. Daar hebben ontroostbare baby’s jou op een zachte & liefdevolle manier bij nodig.

Maar wat nou nu als het huilen je teveel wordt…

• Leg je baby op een veilige plaats, zoals zijn bed of de box

• Loop even de kamer uit

• Ga pas terug naar je baby als je weer rustig bent

 

Blijf rustig en praat erover maar schud je baby NOOIT !!!

 

Lees in deze folder nog meer informatie & zes tips om lang huilen te voorkomen en beter te slapen |van  dr. B.E. (Bregje) van Sleuwen | TNO

Bekijk hier een filmpje met een uitleg over het schudden van baby’s en de gevolgen daarvan.