TOG-waarden. En dat zijn…?

De meting van TOG-waarden is een handig hulpje als je twijfelt of je baby te warm of te koud is aangekleed en of toegedekt is! De meting geldt alleen bij kamertemperatuur en dus niet bij de buitentemperatuur. De meeting geeft aan in hoeverre kleding/slaaptextiel de lichaamswarmte vast kan houden.

 

Om risico’s van warmtestuwing zoveel mogelijk te beperken hebben wij een zomer jogging gebruikt met een de TOG-waarden (Thermal Overall Grade) van maar 0.4! Deze gebruikte stof is stevig, luchtdoorlatend en erg comfortabel. Rond de armpjes en beentjes zit slechts één laag stof. De zacht én veilige afwerking van het luxe klittenband maakt dat er geen scherpe randjes zijn waaraan jouw baby zich zou kunnen beschadigen of bezeren.. Je zou zelfs tijdens zomerse temperaturen je baby op een luiertje kunnen inbakeren!

Hoe hoger de TOG-waarden hoe warmer het materiaal, hoe hoger de kans is dat je baby een rood gestuwd gezichtje krijgt! Een rood gestuwd gezichtje is nooit goed!  Warmtestuwing verhoogd weer het risico op wiegendood.

Heel fijn dat deze TOG waarde aanduiding als handig hulpje extra duidelijkheid kan geven hoe je je baby kan aankleden, misschien juist éxtra zou kunnen toedekken of juist het dekentje vandaag niét te gebruiken. Je kunt voor jouw baby een keuze op maat maken

Gebruik jij een inbakerdoek? Dan kan je iets anders met soortgelijke TOG-waarde weglaten. De inbakerdoek van Boelie Originals is gemaakt van een zomer jogging met een TOG-waarde van 0.4?

 

Handige tip: Let wel op dat dit een richtlijn is. Ieder ander merk kunnen de  TOG- waarden wel verschillend zijn.