Is inbakeren wel goed voor de heupjes?

Is inbakeren wel gezond voor de heupjes van je baby? Het is voor de ontwikkeling van de heupjes belangrijk dat je baby voldoende ruimte heeft (ook in de inbakerdoek) om de beentjes te kunnen spreiden, optrekken én strekken. In veel producten lijken de beentjes best wel krap te zitten. Ook daar heeft de inbakerdoek tijdens de ontwikkeling een oplossing voor bedacht. Deze oplossing moest gezond voor de heupjes zijn én veilig.

Door het toepassen van dit verstelbaar broekje kan je baby de gehele periode de heupjes in de gezonde kikkerpositie houden. Het broekje én ruimte bij de beentjes geeft je baby wél voldoende ruimte voor de kikkerpositie, het optrekken én strekken.

“Door de binnen techniek blijft mijn dochter nu écht op zijn plek en kan zichzelf zo niet omdraaien of uitbreken in deze doek. Dat deze inbakerdoek ook nog eens officieel gezond voor de heupjes is maakt dat je echt kwaliteit krijgt voor je geld krijgt. Bedankt!”

Als je baby een verhoogd risico loopt doordat heupdysplasie bijv. in de (eerste of tweedegraads-) familie voorkomt is het belangrijk om inbakeren te overleggen met een deskundige. De kans op heupdysplasie kan groter zijn als een baby in een stuitligging heeft gelegen tijdens de zwangerschap. Of als een baby een aangeboren afwijking heeft aan bijvoorbeeld de rug of voet.

Deze inbakerdoek is beoordeeld door het Internationale Hip Dysplasia Institute te Florida. Trots zijn wij dan ook op de ontvangen‘Hip-Healty Product’-erkenning. Je herkent de erkende ‘Hip-Healty’ producten aan dit logo:

Ziet u ongelijke huidplooien tijdens het verschonen? Of lijken de beentjes tijdens het verschonen ongelijk gespreid? Neem bij twijfel altijd contact op met een professional!