Werkt u ook dagelijks met jonge gezinnen? Dan is de kans groot dat u tijdens uw werk ons product bij deze gezinnen tegen zult gaan komen. We willen dan ook graag met u in contact komen om elkaar te versterken. U bent al heel goed bezig om deze jonge gezinnen extra voor te bereiden op de komst van de baby. Wij willen heel graag ons steentje bijdragen met ons unieke product om zo de rust en regelmaat terug te vinden in deze gezinnen. Samen kom je immers (ook voor de langere termijn) verder.

Het zal voor u bekend zijn dat er uit onderzoek is gebleken dat 8,6 tot 13%1 van de baby’s door de ouders als huilbaby wordt ervaren. Dit heeft in de meeste gevallen negatieve gevolgen voor zowel ouders als kind. In de ergste gevallen verliezen ouders de controle over zichzelf. Dat ouders de controle verliezen zal per situatie een verschillende oorzaak hebben. Door oververmoeidheid van het niet kunnen slapen, ontstaan gevoelens van wanhoop en frustratie. Dit heeft ook een enorme invloed op de baby, die al in een vicieuze cirkel zit. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 5,6%2 van de ouders de baby door elkaar schudt of smoort, in een poging het (overmatige) gehuil te stoppen. Dit kan uiteraard zeer ernstige gevolgen hebben voor de baby.

Inbakeren als oplossing

Wanneer alle medische oorzaken zijn uitgesloten, kan inbakeren goed helpen bij onder andere onrustige baby’s en huilbaby’s3, omdat ze zich hierdoor geborgen voelen en ze zichzelf niet wakker maken door hun eigen ongecontroleerde bewegingen. Inbakeren mag alleen gebeuren na overleg met een deskundige. Het advies is dan meestal om het kindje in te wikkelen met een hydrofiele doek en schilderstape. Dit kan vaak grote gevoelens van onzekerheid geven bij de ouders. Ze vragen zich af of ze het wel goed doen.

Een veilige inbakerdoek

Wendy van den Bos, oprichter van Boelie Originals, heeft persoonlijke ervaring met een onrustige baby. Bij haar kind was geen medische oorzaak te vinden voor het slechte slapen en het huilen. Deskundigen raadden haar toen aan om haar baby in te wikkelen. Ze werd erg onzeker van de hydrofiele doek met tape en ging daarom op zoek naar een goed en veilig kant-en-klaar product. Vanwege een gebrek hieraan, heeft zij uiteindelijk zelf een inbakerproduct ontworpen met een geheel nieuwe techniek. De techniek is zelfs zó uniek, dat deze gepatenteerd is als nieuwe uitvinding. Het verschil met andere merken kant-en-klaar inbakerproducten is het het eenvoudig verstelbare broekje wat er onder andere voor zorgt dat de inbakerdoek van Boelie écht overtreft op het gebied van veiligheid.

Bij de inbakerdoek – de Adjustable Swaddling Wrap – staat veiligheid voorop. Boelie Originals volgt de protocollen van o.a. de JGZ-richtlijn Preventie wiegendood4. Daarnaast hebben fysiotherapeuten, consultatie-artsen en verschillende stichtingen meegekeken tijdens de ontwikkeling.

Er zijn verschillende factoren die de doek zo veilig maken. Naast het toevoegen van een broekje is het materiaal van een zeer goede kwaliteit. De stof is ademend en zorgt voor een perfecte regulering van de temperatuur van de baby. Er zit slechts één laag stof om de armen van de baby. Er is gekozen voor een stof die zo comfortabel en dun mogelijk is, zodat ouders zelf kunnen beslissen of ze nog voor een extra dekentje kiezen.

De stof van de doek is zeer zacht en bevat geen scherpe elementen. De baby slaapt hierdoor zeer comfortabel. De doek is, door middel van het broekje, zo gemaakt dat de baby in geen geval naar beneden kan glijden in de doek. De doek is verstelbaar en groeit dus met de baby mee. Daarnaast heeft de Adjustable Swaddling Wrap ook nog eens de ‘Hip-Healthy Product’-erkenning ontvangen van het International Hip Dysplasia Institute in Florida.

Het doel van Boelie Originals

Het doel van het inbakerproduct van Boelie Originals is om de eerder genoemde cijfers drastisch omlaag te brengen. Met de unieke en gepatenteerde Adjustable Swaddling Wrap kunnen ouders op een uitermate veilige manier weer rust en regelmaat creëren voor hun baby en voor hun hele gezin.

“Every new life deserves the best start”

 

Bronnen:

1: La Haye, W., Engelberts, A.C., Tiemens – van Putten, I.K.F., Van Vlimmeren, L.A., De Ruiter, M., Lucassen, P.L.B.J., . . . Van Sleuwen, B.E. (2013). Multidisciplinaire richtlijn “Preventie, signalering, diagnostiek en behandeling van excessief huilen bij baby’s”. Utrecht: Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

2: Rijneveld, S.A., Van der Wal, M.F., Brugman, E., Hira Sing, R.A., & Verloove – Vanhorick, S.P. (2004). Prevalentie van gedragingen van ouders om het huilen van zuigelingen te verminderen die kunnen leiden tot mishandeling. Nederlands tijdschrift voor geneeskunde, 148(45), 2227-30.

3: Ruys, J.H., Engelberts, A.C., Van Velzen – Mol (2009). JGZ-richtlijn: Preventie wiegendood (RIVM-rapportnummer: 295001004. Bilthoven: RIVM.

4: JGZ Richtlijn Preventie wiegendood (2009, Landelijke samenwerkingsafspraken 2017).

NCJ heeft een app gelanceerd voor proffesionals voor het raadplegen van alle JGZ-richtlijnen en is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Link naar de app voor iOS

Link naar de app voor Android

Wilt u meer lezen over de onderbouwing van een richtlijn? Lees dan verder op de JGZ-richtlijnenwebsite